Połączenie naszego tradycyjnego ciastka piernikowego, pysznej deserowej czekolady oraz innowacyjnego, kremowego nadzienia tworzy zupełnie nowe doznania smakowe.
Połączenie naszego tradycyjnego ciastka
piernikowego, pysznej deserowej czekolady oraz innowacyjnego, kremowego
nadzienia o smaku advocatu tworzy zupełnie nowe doznania smakowe.
Subtelne połączenie tradycyjnego ciasta piernikowego, deserowej czekolady oraz delikatnego smaku marcepanu to idealna propozycja na pyszne, świąteczne smaki.
Nasze wafelki to nie tylko wspaniała słodka przekąska, ale również bogate źródło ważnych witamin – w szczególności dla najmłodszych. Witaminy D i K pomagają utrzymać zdrowe kości oraz wspierają układ odpornościowy.
Produkt opracowany w ramach projektu: „Opracowanie receptury oraz technologii produkcji kremu do wafli oraz pierników wzbogaconych o witaminy D i K.” w ramach Osi priorytetowej 1 Wzmocnienie innowacyjności i konkurencyjności gospodarki regionu, Działania 1.2 Promowanie inwestycji przedsiębiorstw w badania i innowacje, Poddziałania: 1.2.1 Wsparcie procesów badawczo-rozwojowych
Połączenie tradycyjnej receptury korzennych przypraw i deserowej czekolady tworzy razem niepowtarzalną kompozycję. A delikatna nuta whisky od J.A Baczewski nadaje jej szlachetności.
Produkt opracowany w ramach projektu: „Opracowanie receptury oraz technologii produkcji pierników z dodatkiem alkoholu na etapie leżakowania.” w ramach Osi priorytetowej 1 Wzmocnienie innowacyjności i konkurencyjności gospodarki regionu, Działania 1.2 Promowanie inwestycji przedsiębiorstw w badania i innowacje, Poddziałania: 1.2.1 Wsparcie procesów badawczo-rozwojowych.
W naszej fabryce wiele etapów produkcji wciąż wykonywanych jest ręcznie. Nasza manufaktura czekolad jest właśnie taka. To tu łączymy ze sobą najwyższej nasze doświadczenie i pasję do tworzenia rzeczy unikalnych i wyjątkowych. Dowodem na to są wspaniałe połączenia smakowe, które znajdziecie w naszej nowej linii ręcznie wyrabianych czekolad.
- Czekolada biała z maliną liofilizowaną i płatkami róż.
- Czekolada biała karmelowa z solą himalajską.
- Czekolada mleczna z orzechami laskowymi.
- Czekolada gorzka z Madagaskaru z śliwką suszoną i orzechami włoskimi.
Produkty opracowane w ramach projektu: „Manufaktura czekolady. Opracowanie produkcji czekolad ręcznie przygotowywanych z wykorzystaniem różnego rodzaju surowców.” w ramach Osi priorytetowej 1 Wzmocnienie innowacyjności i konkurencyjności gospodarki regionu, Działania 1.2 Promowanie inwestycji przedsiębiorstw w badania i innowacje, Poddziałania: 1.2.1 Wsparcie procesów badawczo-rozwojowych.
Innowacja w kategorii odpowiadające na najnowsze, prozdrowotne trendy konsumenckie. Połączenie tradycji z nowoczesnością.
Algi morskie to naturalne źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega-3. Szczególnie istotne są nienasycone kwasy tłuszczowe DHA (kwas dokozaheksaenowy) i EPA (kwas eikozapentaenowy). Kwasy te są jednym z kluczowych elementów budulcowych komórek organizmu. Algi morskie są również cennym źródłem witamin i minerałów.