Nasze wafelki to nie tylko wspaniała słodka przekąska, ale również bogate źródło ważnych witamin – w szczególności dla najmłodszych. Witaminy D i K pomagają utrzymać zdrowe kości oraz wspierają układ odpornościowy.
Produkt opracowany w ramach projektu: „Opracowanie receptury oraz technologii produkcji kremu do wafli oraz pierników wzbogaconych o witaminy D i K.” w ramach Osi priorytetowej 1 Wzmocnienie innowacyjności i konkurencyjności gospodarki regionu, Działania 1.2 Promowanie inwestycji przedsiębiorstw w badania i innowacje, Poddziałania: 1.2.1 Wsparcie procesów badawczo-rozwojowych
Połączenie tradycyjnej receptury korzennych przypraw i deserowej czekolady tworzy razem niepowtarzalną kompozycję. A delikatna nuta whisky od J.A Baczewski nadaje jej szlachetności.
Produkt opracowany w ramach projektu: „Opracowanie receptury oraz technologii produkcji pierników z dodatkiem alkoholu na etapie leżakowania.” w ramach Osi priorytetowej 1 Wzmocnienie innowacyjności i konkurencyjności gospodarki regionu, Działania 1.2 Promowanie inwestycji przedsiębiorstw w badania i innowacje, Poddziałania: 1.2.1 Wsparcie procesów badawczo-rozwojowych.
W naszej fabryce wiele etapów produkcji wciąż wykonywanych jest ręcznie. Nasza manufaktura czekolad jest właśnie taka. To tu łączymy ze sobą najwyższej nasze doświadczenie i pasję do tworzenia rzeczy unikalnych i wyjątkowych. Dowodem na to są wspaniałe połączenia smakowe, które znajdziecie w naszej nowej linii ręcznie wyrabianych czekolad.
- Czekolada biała z maliną liofilizowaną i płatkami róż.
- Czekolada biała karmelowa z solą himalajską.
- Czekolada mleczna z orzechami laskowymi.
- Czekolada gorzka z Madagaskaru z śliwką suszoną i orzechami włoskimi.
Produkty opracowane w ramach projektu: „Manufaktura czekolady. Opracowanie produkcji czekolad ręcznie przygotowywanych z wykorzystaniem różnego rodzaju surowców.” w ramach Osi priorytetowej 1 Wzmocnienie innowacyjności i konkurencyjności gospodarki regionu, Działania 1.2 Promowanie inwestycji przedsiębiorstw w badania i innowacje, Poddziałania: 1.2.1 Wsparcie procesów badawczo-rozwojowych.
Innowacja w kategorii odpowiadające na najnowsze, prozdrowotne trendy konsumenckie. Połączenie tradycji z nowoczesnością.
Algi morskie to naturalne źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega-3. Szczególnie istotne są nienasycone kwasy tłuszczowe DHA (kwas dokozaheksaenowy) i EPA (kwas eikozapentaenowy). Kwasy te są jednym z kluczowych elementów budulcowych komórek organizmu. Algi morskie są również cennym źródłem witamin i minerałów.
Połączenie naszego tradycyjnego ciastka piernikowego, pysznej deserowej czekolady oraz innowacyjnego, kremowego nadzienia tworzy zupełnie nowe doznania smakowe.
Połączenie naszego tradycyjnego ciastka
piernikowego, pysznej deserowej czekolady oraz innowacyjnego, kremowego
nadzienia o smaku advocatu tworzy zupełnie nowe doznania smakowe.
Subtelne połączenie tradycyjnego ciasta piernikowego, deserowej czekolady oraz delikatnego smaku marcepanu to idealna propozycja na pyszne, świąteczne smaki.