Nowa propozycja od naszych Mistrzów Piernikarskich. Połączenie pomarańczowego nadzienia z najwyższej jakości gorzką czekoladą (zawartość kakao 72%) zadowoli nawet najbardziej wymagających.
Długodojrzewające ciasto połączone warstwą jagodowego nadzienia i oblane przepyszną, białą czekoladą. Każdy nasz torcik jest nieco inny, unikalny. W tym nieregularnym kształcie zamknięta jest odrobiona historii i słodkiej legendy.
SERCA PIERNIKOWE W CZEKOLADZIE Z CIASTA LEŻAKUJĄCEGO W WHISKY.
Wyjątkowe serca piernikowe o niepowtarzalnym smaku i wyrazistym aromacie, uzyskanym dzięki ciastu, które cierpliwie leżakuje w szlachetnym whisky. Sekretem tych pierników jest kompozycja wysokiej jakości whisky, długodojrzewającego ciasta, naturalnych przypraw korzennych oraz deserowej czekolady.
PIERNIKI Z NADZIENIEM O SMAKU POMARAŃCZOWYM W CZEKOLADZIE Z CIASTA LEŻAKUJĄCEGO W TEQUILI GOLD.
Inspirowane skarbem Meksyku, oryginalne pierniki z długodojrzewającego ciasta, które leżakuje w tequili gold aż do czasu wypieku. Stworzone na podstawie unikatowej receptury, która łączy najlepszą złotą tequilę z korzennym ciastem, pysznym nadzieniem o smaku pomarańczowym oraz wysokiej jakości czekoladą deserową.
Wyjątkowe serca piernikowe o niepowtarzalnym smaku i wyrazistym aromacie, uzyskanym dzięki ciastu, które cierpliwie leżakuje w szlachetnym whisky. Sekretem tych pierników jest kompozycja wysokiej jakości whisky, długodojrzewającego ciasta, naturalnych przypraw korzennych oraz deserowej czekolady.
zestaw pierników, nawiązujący do 1825 roku - wizyty Fryderyka Chopina w Toruniu, gdzie podczas wizyty zachwyca się Toruńskimi Piernikami® i pisze o tym w liście do swojego przyjaciela Jana Matuszyńskiego. Zawartość puszki:
Wyróżnik: prezentowa, ozdobna puszka, trzy smaki pierników
Zestaw pierników, w prezentowej formie. W środku:
Pierniki w białej czekoladzie z nadzieniem o smaku czarnej porzeczki.
Pierniki w czekoladzie deserowej z nadzieniem o smaku morelowym.
Nadzienie o smaku czarnej porzeczki otoczyliśmy długo dojrzewającym ciastem. Jego leżakowanie od początku było u nas najważniejszym etapem produkcji. Zachowaliśmy ten proces w oryginalnej formie, podczas gdy inni dawno o nim zapomnieli. W chłodzie piwnic korzenne przyprawy przesycają aromatem piernikowe ciasto, które nabiera znamiennej słodyczy. Składniki łączą się, tworząc kompozycję o bursztynowej barwie.
Nadzienie o smaku morelowym otoczyliśmy długo dojrzewającym ciastem. Jego leżakowanie od początku było u nas najważniejszym etapem produkcji. Zachowaliśmy ten proces w oryginalnej formie, podczas gdy inni dawno o nim zapomnieli. W chłodzie piwnic korzenne przyprawy przesycają aromatem piernikowe ciasto, które nabiera znamiennej słodyczy. Składniki łączą się, tworząc kompozycję o bursztynowej barwie.
To co jedyne i prawdziwe pochodzi z serca. Wiedział o tym ten, kto pierwszy połączył mąkę, korzenne przyprawy i naturalny, złocisty miód z nadwiślańskiej pasieki. To dzięki miodowej słodyczy, serca od lat są uznawane za wyjątkowe pośród Toruńskich Pierników. Do dziś nasi Mistrzowie Piernikarscy przygotowują je według tej samej, sprawdzonej receptury.
Tradycja nie uznaje kompromisów. Dlatego niektóre etapy produkcji wciąż wykonywane są tu ręcznie. Każdy nasz Torcik Piernikowy jest nieco inny, unikalny. W tym nieregularnym kształcie zamknięta jest odrobina historii i słodkiej legendy. Najlepiej wiedzą o tym nasi Mistrzowie Piernikarscy, którzy w swojej pracy łączą pasję i dążenie do doskonałości smaku.