Z serca fabryki®

Do przeglądania strony użyj pionowej orientacji ekranu.
Serca piernikowe w deserowej czekoladzie

To co jedyne i prawdziwe pochodzi z serca. Wiedział o tym ten, kto pierwszy połączył mąkę, korzenne przyprawy i naturalny, złocisty miód z nadwiślańskiej pasieki. To dzięki miodowej słodyczy, serca od lat są uznawane za wyjątkowe pośród Toruńskich Pierników. Do dziś nasi Mistrzowie Piernikarscy przygotowują je według tej samej, sprawdzonej receptury.

Torcik piernikowy w deserowej czekoladzie

Tradycja nie uznaje kompromisów. Dlatego niektóre etapy produkcji wciąż wykonywane są tu ręcznie. Każdy nasz Torcik Piernikowy jest nieco inny, unikalny. W tym nieregularnym kształcie zamknięta jest odrobina historii i słodkiej legendy. Najlepiej wiedzą o tym nasi Mistrzowie Piernikarscy, którzy w swojej pracy łączą pasję i dążenie do doskonałości smaku.

Pierniki nadziewane w GORZKIEJ CZEKOLADZIE

Nowa propozycja od naszych Mistrzów Piernikarskich. Połączenie pomarańczowego nadzienia z najwyższej jakości gorzką czekoladą (zawartość kakao 72%) zadowoli nawet najbardziej wymagających.

Torcik Piernikowy w białej czekoladzie z nadzieniem jagodowym 210 g

Długodojrzewające ciasto połączone warstwą jagodowego nadzienia i oblane przepyszną, białą czekoladą. Każdy nasz torcik jest nieco inny, unikalny. W tym nieregularnym kształcie zamknięta jest odrobiona historii i słodkiej legendy.

Pierniki w czekoladzie z ciasta leżakującego w whisky/tequili gold 278 g

SERCA PIERNIKOWE W CZEKOLADZIE Z CIASTA LEŻAKUJĄCEGO W WHISKY.

Wyjątkowe serca piernikowe o niepowtarzalnym smaku i wyrazistym aromacie, uzyskanym dzięki ciastu, które cierpliwie leżakuje w szlachetnym whisky. Sekretem tych pierników jest kompozycja wysokiej jakości whisky, długodojrzewającego ciasta, naturalnych przypraw korzennych oraz deserowej czekolady.

 

PIERNIKI Z NADZIENIEM O SMAKU POMARAŃCZOWYM W CZEKOLADZIE Z CIASTA LEŻAKUJĄCEGO W TEQUILI GOLD.

Inspirowane skarbem Meksyku, oryginalne pierniki z długodojrzewającego ciasta, które leżakuje w tequili gold aż do czasu wypieku. Stworzone na podstawie unikatowej receptury, która łączy najlepszą złotą tequilę z korzennym ciastem, pysznym nadzieniem o smaku pomarańczowym oraz wysokiej jakości czekoladą deserową.


Serca piernikowe w czekoladzie z ciasta leżakującego w whisky J.A. Baczewski 128 g

Wyjątkowe serca piernikowe o niepowtarzalnym smaku i wyrazistym aromacie, uzyskanym dzięki ciastu, które cierpliwie leżakuje w szlachetnym whisky. Sekretem tych pierników jest kompozycja wysokiej jakości whisky, długodojrzewającego ciasta, naturalnych przypraw korzennych oraz deserowej czekolady.

Puszka Chopin Scherzo® 445 g

zestaw pierników, nawiązujący do 1825 roku -  wizyty Fryderyka Chopina w Toruniu, gdzie podczas wizyty zachwyca się Toruńskimi Piernikami® i pisze o tym w liście do swojego przyjaciela Jana Matuszyńskiego. Zawartość puszki:

  • Pierniki w białej czekoladzie z nadzieniem o smaku czarnej porzeczki. 
  • Pierniki w czekoladzie deserowej z nadzieniem o smaku morelowym.
  • Pierniki w gorzkiej czekoladzie z nadzieniem o smaku pomarańczowym.

 

Wyróżnik: prezentowa, ozdobna puszka, trzy smaki pierników


Bombonierka Chopin Scherzo® 300 g

Zestaw pierników, w prezentowej formie. W środku:


Pierniki w białej czekoladzie z nadzieniem o smaku czarnej porzeczki. 

Pierniki w czekoladzie deserowej z nadzieniem o smaku morelowym.

Pierniki nadziewane w białej czekoladzie

Nadzienie o smaku czarnej porzeczki otoczyliśmy długo dojrzewającym ciastem. Jego leżakowanie od początku było u nas najważniejszym etapem produkcji. Zachowaliśmy ten proces w oryginalnej formie, podczas gdy inni dawno o nim zapomnieli. W chłodzie piwnic korzenne przyprawy przesycają aromatem piernikowe ciasto, które nabiera znamiennej słodyczy. Składniki łączą się, tworząc kompozycję o bursztynowej barwie.

Pierniki Nadziewane w deserowej czekoladzie

Nadzienie o smaku morelowym otoczyliśmy długo dojrzewającym ciastem. Jego leżakowanie od początku było u nas najważniejszym etapem produkcji. Zachowaliśmy ten proces w oryginalnej formie, podczas gdy inni dawno o nim zapomnieli. W chłodzie piwnic korzenne przyprawy przesycają aromatem piernikowe ciasto, które nabiera znamiennej słodyczy. Składniki łączą się, tworząc kompozycję o bursztynowej barwie.

Strona korzysta z plików Cookie w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu. Nie pokazuj więcej tego komunikatu.

ciasteczka